Rett ut av ovnen før frosting. |
Det endelige resultatet. |
En lilla variant. |
Verdens nydeligste. |
De tre musketerer. |
Nydelig mor og sønn, lykke. |
Magnolia Vanilla Cupcakes
Vanilla cupcakes:
250 g smør
4 dl sukker
4 store egg
2 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
Vanilla buttercream:
250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
How to:
Ta ut egg og smør en time før du starter slik at det er romtemperert.
Pisk smøret myk. Tilsett sukkeret og pisk i ca. 3 minutter til du får en hvit og luftig smørkrem. Pisk inn eggene, et om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Pisk inn vaniljeessens. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i deigen vekselsvis med melken, men ikke pisk lenger enn at deigen er godt blandet.
Ha papirformer i et muffinsbrett (om du ikke har dette pass på å sette muffinsene et stykke fra hverandre). Fordel deigen i formene ikke mer en 3/4 fulle. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 20-25 minutter, pass på at de ikke blir overstekt. La muffinsene bli helt kalde.
Til vaniljekremen piskes smøret mykt, ha i vaniljeessens. Så piskes melis og melk vekselsvis inn, pass på å piske godt mellom hver veksling, kremen skal blir lufting. Ha i melis til du føler den har fått riktig konsistens skal minne om en god smørkonsistens.
Nå kan du fordele smørkremen om du vil ha ulik farge på frostingen. Så er det bare å pynte i vei, du kan smøre det uover med en smørkrem eller bruke ulike sprøytespisser for annen design, pynt også gjerne med strøssel eller lignende.
Sett muffinsen i kjøleskape så kremen stivner.
PS: smørkremen må IKKE settes i kjøeskapet før du pynter muffinsen.
Så er det bare og kose seg og glemme kaloritelling for en dag eller to:)
Og takk i like måte, forresten! Jeg elsker også Hege blogging! Liker den nye bloggestilen! Jeg og tenker at det ikke bare skal bli hundeblogg denne gangen!
SvarSlett